tisdag 30 juli 2013

Rabarberpaj med jordgubbar och dulche de leche

Semestern hägrar i vårt hem och så gör även denna underbara värmen som verkar vara här för att stanna ett tag till i Halmstad. Man kan inte annat än att njuta!
Och vad vore en sommar utan rabarber och jordgubbar? Jag brukar kombinera de två när jag bakar smulpaj så här års, då de passar så otroligt bra tillsammans. Denna gången testade jag att lägga till dulche de leche och ååh vilket makalöst gott resultat det blev! Helt klart den godaste rabarberpaj jag någonsin smakat!
Grunden till receptet är hittat på recept.nu, som jag har ändrat en hel del på.

Detta receptet blir mitt bidrag till "Månadens sötsak" som har temat semester.




Rabarberpaj med jordgubbar och dulche de leche

Smuldeg

100 g smör
3 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn


Fyllning

500 g rabarber
300-400 g jordgubbar
knappt 1 dl socker
1,5 msk potatismjöl
400 g dulche de leche

Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, vaniljsocker, vetemjöl och havregryn.
Skala och skiva rabarbern tunt.
Skiva jordgubbarna och blanda med rabarber, socker och potatismjöl.
Rör sedan i dulche de leche i fyllningen, men blanda inte runt för mycket, så det finns hela partier kvar av kola i fyllningen.
Häll fyllningen i en pajform och smula över smuldegen.
Grädda pajen i 225 gr i ca 20 min.
Servera med vaniljkräm eller vaniljglass.

 
Prova detta recept, det är helt fantastiskt!
Kram Angelica