onsdag 30 juli 2014

Vår bröllopstårta nr 2

I helgen som var hade jag och maken bröllopsfest för vår familj och våra vänner. Kvällen blev riktigt lyckad och långt över förväntan med härliga, dansanta gäster, god mat, fina tal, mycket skratt och grymt bra musik från coverbandet Satisfaction (som går utmärkt och rekommenderas varmt att boka till er egen fest, gå in på www.robinkristiansson.se).

Eftersom det var andra gången vi firade vårt giftermål, så fick jag tillfälle att baka en andra bröllopstårta. Denna blev förstås mycket större än den förra och lite svårare att göra p g a den stekande hetta som rådde förra veckan, in och ut ur kylen hela tiden! Men resultatet blev bra och jag är nöjd :).

Tårtan innehåller vaniljbottnar fyllda med jordgubbsmousevaniljkräm med daimkross och spacklad med jordgubbssmörkräm. Färgerna på tårtan går i samma färgtema som bröllopet och den förra tårtan, vitt (pärlemo), silver och persikofärg.

Här kommer bilder på tårtan!


 
Tårtan är täckt med sp, dom vita delarna är sprejade med pärlemofärg, mittendelen är täckt med confettiströssel och sedan sprejad med silverfärg. Jag satte även dit ett strassband för att lyxa till den lite extra.

 
 
Blommorna är gjorda av gp på floristtråd och är samma som i brudbuketten, pioner, rosor och nejlikor. Jag gjorde även små bollar på tråd med silverglitter som blev lite extra dekorativt.
 


 
Ha det underbart i värmen!
Kram Angelica
 

tisdag 8 juli 2014

Vår bröllopstårta

För ca 2 månader sedan upplevde jag och min man en fantastisk dag då vi blev herr och fru!! Dagen var underbar på alla möjliga sätt, vi gifte oss i Rådhuset i Halmstad i närhet av våra familjer och efteråt firade vi med en mysig middag hemma hos oss. Det var en lugn och skön tillställning, så som vi ville ha det just då. I slutet av juli kommer vi fira vårt giftermål med en bröllopsfest för övriga släkt och vänner, och då hoppas vi på ett jädra drag ;)

Det har varit mycket att fixa hela våren och som den kreativa och en smula kontrollmänniska jag är (har jag upptäckt) så valde jag att göra mycket själv, såsom maten, inbjudningskorten, brudbuketten (som tydligen betyder otur att göra själv, enligt floristen.. men den risken tog jag ;), för det var så sjukt roligt att göra den!) och självklart bröllopstårtan.
Hektiskt, men så otroligt roligt!!
Till fördel för mig kommer jag ju att få göra två tårtor vid två tillfällen då och det är jag ju inte alls ledsen för ;).

Färgtemat för bröllopet går i vitt, silver och persika/aprikos färg och så även tårtan.
Den har en pärlemovit grund och är dekorerad med vita pioner, persika/aprikosfärgade centifoliarosor, silvriga juveler och ett pärlemovitt sidenband.
Innehållet i tårtan är en red velvetcake som är fylld (och spacklad) med cream cheese frosting, vit chokladkross och färska jordgubbar.

I min iver av bröllopsförberedelser glömde jag dock att ta ordentliga bilder på tårtan, så det fick bli några innan servering (även några efter...). Här kommer lite bilder på tårtan...









 
...och några på brudparet :).
Dom fina fotona på oss har grymma fotograf Peter Igelhammar tillsammans med fotograf Stefan Petersén tagit, rekommenderar varmt dessa hårt engagerade grabbar!
Gå gärna in på www.igelhammar.se för mer bokningsinformation. 
 
 




Blommorna som jag har använt i brudbuketten är vita pioner, vita nejlikor, rosor (Avalanche peach) och brudslöja som jag satt i en stomme av naturfärgade kvistar, vilken gjorde det superlätt att sätta ihop hela buketten. Sedan har jag klätt skaftet med ett brett strassband. Jag blev väldigt nöjd med den!



 Ha det skönt i värmen och njut av sommaren gott folk!
Kram från fru Wilhelmsson